Musica

dijous, 18 de desembre del 2014

picassa

https://picasaweb.google.com/104217484240498814863/AlbumNou?authuser=0&feat=directlink

dimarts, 16 de desembre del 2014

PROJECTE VIATGE





Aquest projecte consistia en buscar un lloc on volguessis anar i fer una postal nadalenca utilitzant el gimp i l'inkscape.



PROCEDIMENTS:



El primer que vaig haver de fer va ser pensar un lloc on m'agradés anar i buscar una imatge, vaig decidir fer Noruega.


           

Quan ja vaig tenir seleccionada la imatge del lloc, vaig tenir que busca una on surtis i treure-li el fons per poder posar-la en la imatge de fons.




Per que semblés una imatge més nadalenca vaig buscar el pare noel i li vaig treure el fons amb la bareta. Com que hi havia molt d'espai que només era cel i estava molt buida la imatge vaig decidir posar-li un estel, que també vaig tenir que eliminar el fons.










dijous, 11 de desembre del 2014

EDICIÓ D'IMATGES




Per fer aquesta imatge, el primer que s'ha de fer es obrir la imatge de lleida i amb la bareta magica treure el fons, quan s'hagi tret, s'obre la imatge de cel i s'inserta la de lleida, quan s'ha insertat com que sobra un tros de cel es retalla i ja tenim la imatge feta.



Per fer aquesta imatge he utilitzat el mateix procediment que l'altre imatge amb la bareta, després l' he girat i finalment l'he posat a la imatge del Taj Majal.


Aquesta imatge necesitava un canvi de saturació i si volies una mica de brillantor i del contrast. Per fer-ho vaig anar a la pestanya de colors-->saturació i li vaig pujar la saturació.










dilluns, 3 de novembre del 2014

GIMP



Aquest és l'enllaç per descarregar el gimp:

http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP


El Gimp és un programa de mapa de bits, al ampliar-la es pot apreciar que està formada per una trama de punts i cada un dels punts s'anomena píxel. Cada píxel té un color i una lluminositat diferent i això fa que sigui de to continu i realista si els visualitzes a una escala correcta.
El número de punts que conforma la quadrícula de la imatge serà més gran però també el tamany del arxiu. La densitat de punts per polzada de la imatge rep el nom de resolució.
Els mapes de bits poden estar definits per diferents nombres de colors, quants més colors tingui la imatge, tindrà més qualitat, però ocuparà més espai.
Existeixen diferents sistemes de compressió que fan possible emmagatzemar una imatgegran amb un tamany més petit. Alguns formats d'arxius comprimits de mapes de punts són GIF, PNG o JPG.

EXPLICACIÓ LOGOTIP:







El pirimer que s'ha de fer és agafar l'imatge de fons i posarla en format gimp (.xcf) per poder-la treballar.



A continuació anem a fer les esferes, per cada esfera que fem, afegirem una nova capa i així ens
 serà més facil, quan tinguem una
esfera feta, agafes l'eina de degradat
 i poses un degradat radial (el color
 de l'esfera+el blanc).



Ara que ja tenim les esferes fetes, farem les barres que les uneixen , i seguirem fent una nova capa per cada barra, per fer les barres es seleccionen els dos colors de les esferes, si el vols tenir d'un costat concret de l'esfera pots agafar el color amb el comptagotes, quan la tens els dos colors seleccionats, agafes l'eina de camí i marques les quatre cantonades, si vols que una part quedi més arrodonida l'edites, quan ja tingui la forma que vols, vas a selecciona i des de camí per tancar-lo i així poder-lo pintar, agafes l'eina de degradat però aquest cop fem un degradat lineal. Vas a capes, i fas que el fons no sigui visible (que l'ull no surti).

Ara que ja tenim la figura feta, anem a fer les lletres, per seleccionar un tipus de lletra, vas a fitxer-->crea--> logotips i rètols i selecciones la lletra desitjada (en el meu cas Bovination), si no vols anar provant totes les lletres pots mirar el blog que t'adjunto a continuació: http://www.lasticenelaula.es/portal/index.php/imagen/148-gimp/gimp-el-texto/607-efectos-rapidos-de-texto-con-gimp , quan ja tens el tipus de lletra que vols i l'hi has posat el títol (INSTITUT PERE RIBOT) treus la capa del fons i les aplanes per poderles treballar bé.


Ara que ja tenim les lletres, només ens falta pasarr-les a la figura. Primer selecciones la paraula INSTITUT i fas Ctrl+C, t'envàs a la figura i cliques Ctrl+V per enganxarla, llavors directament t'ho enganxa a una nova capa, recorda't de posar-li nom perquè sino no se't guardarà i fas el mateix amb les paraules PERE i RIBOT, quan ja tinguis les capes posades, les pots desplaçar i que quedin situades en el lloc desitjat. I ja tenim el logotip fet.


dilluns, 27 d’octubre del 2014

PROJECTE DE L'INKSCAPE

Hem fet servir el programa de l'Inkscape per crear un logotip per la nosta pagina, editar el fons i el títol.

FONS:
Per fer el fons, he obert una plantilla d'Inkscape i he fet un quadrat, i amb l'eina de degradats hefet un degradat de blau i l'hi he afegit un degadat rosa.
Després he fet una estrella i l'he editat i quan la tenia com la volia l'he duplicat.
Per poder utilitzar aquest dibuix com a fons ho he tingut que exportar a mapa de bits per poder tenir-ho en format imatge i finalement ho he penjat. 

A part d'aquest fons també l'hi he editat el fons de les imatges,del text,etc. perque tot quedés ben cohesionat.





Per fer el logo, hem fet un cercle amb l'inkscape i l'hi he editat el gruix del voltant i he fet un degradat de fons amb rosa i blau, després he agafat l'eina del pinzell i he escrit la A i la G (les inicials del meu nom i cognom) i després les he editat perque quedessin com jo volia.
Per poder penjar-ho ho me tingut que passar a imatge quadrada i exportar-ho a mapa de bits.






Per crear el títol he agafat l'eina de text de l'Inkscape i he escrit "portafoli ana garcia" ho he passat a camí per poder-les editar una a una (tant el color com la forma), quan ja ho tenia tot com volia, ho he agrupat i he duplicat el text i li he posat un degradat de grissos i l' he possat a radera i l'he possat una mica més cap a l'esquerra que l'altre perque sembli l'ombra.
Per acabar l'he exportat a mapa de bits per poder-lo penjar.



PROBLEMES I DIFICULTATS:

M'ha resultat bastant senzill fer aquesta part del projecte, per mi la part mes difícil ha sigut demostrar les cosses que he aprés amb l'Inkscape, però crec que he demostrat haber aprés bastantes cosses.




dilluns, 22 de setembre del 2014

L' INKSCAPE







Aquest és l' enllaç per descarregar l'Inkscape:



L'Inskape és un programa informàtic dissenyat per al dibuix de gràfics vectorials.
Els gràfics vectorials són l'ús de primitius geométrics, com punts, linies... que es generen a través d'equacions matemàtiques.

Les seves característiques principals són les següents:

-Els fitxers són molt petits comparats amb els de la imatge
-Es poden  modificar les formes per separat.
-Et pots apropar sense que es pixeli la imatge

Altres programes relacionats:
-Corel Draw, per disseny gràfic
-Adoble Illustrator, per disseny gràfic
-Autocad, és un disseny d' enginyeria i d' arquitectura.


TREBALLS:




Hem utilitzat l' eina de figures geomètriques(per fer quadrats,

rectangles, estrelles...)

Hem utilitzat l'eina d'emplenat i contorn per fer el degradat i borrar el

contorn, també hem utilitzar l' eina pe superposar figures.


Per fer la papallona hem utilitzat


l'eina de fer cercles i els hem duplicat.


Per fer el Felip hem utilitzat totes
 les eines explicades anteriorment.






                                             Per fer el cercle d'estrelles hem                                               fet el mateix que amb les ales de la papallona.

   

  Per fer aquesta figura hem utilitzat l'eina de fer estrelles i hem posat que la faci de 8 puntes i després l'hem modificat.

TREBALLS VOLUNTARIS:


Per fer aquest gos, he utilitzat l'eina de crear cercles i quadrats i després ho he editat amb nodes i l'hi he afegit un text, després l'hi he canviat el color de fons i he sobreposat les elipses de les orelles sobre del de la cara.
Aquí hem utilitzat les eines de fer figures geométriques i les de fer cercles i les hem editat, possant colors, canviant el  contorn, fent degradats i soperposant figures.



dimarts, 16 de setembre del 2014

Presentació

Benvinguts al meu blog,

Em dic Ana Garcia,tinc quinze anys i faig quart d' ESO a l'institut Pere Ribot a Vilassar, aquest blog és el portafoli de l' optativa d'informàtica. M' agradaria fer el batxillerat social, perquè m'agradaria fer economia i/o direcció d'empreses.

No faig cap extraescolar però acostumo a anar al gimnàs cada dia, i també surto a passejar quan tinc temps.